loading.gif
mobile-banner-bg

YİĞİT BULUT ESENLER'DE

...
05 Temmuz 2013 - Cuma

Ak Parti Esenler İlçe Başkanlığımızın hazırladığı Gazeteci-yazar Yiğit BULUT'un katıldığı konferans Esenler Kültür Merkezinde yapıldı.

Son olayları ve özellikle gezi eylemlerini değerlendiren Yiğit BULUT, yerli işbirlikçilerin uluslararası sermayeyle bir olup Akparti iktidarına gözdağı vermek ve Türkiye'yi yanlızlaştırarak hükümeti istifaya zorlamanın yollarının arandığı ancak sonuca varılamadığını söyledi. Faiz lobisinin son on yılda 600 Milyar Dolarlık kaybının hükümetin başarılı ekonomik politikasına bağlayan BULUT, Recep Tayyip ERDOĞAN'ın kan emicilerin hesaplayamadığı bir lider profiline sahip olduğunu, her dönemde kendilerine uygun Başbakanların gazete manşetleriyle yollandığını ve istekleri doğrultusunda hükümetler kurdurduklarının altını çizdi. Kürt sorununu çözmek isteyen Turgut Özal, Adnan Kahveci, Eşref Bitlis ve Uğur Mumcu'yu peşpeşe suikastlerle ortadan kaldıran gücün faiz lobisi olduğunu belirten Yiğit BULUT, bu faiz lobisinin IMF ile olan bağlantılarını ve IMF'nin Türkiye'den kovulma sürecine dikkat çekerek: IMF 'siz bir Türkiye'nin faiz oranlarıyla direk bağlantılı olduğu ve faiz oranlarının hızlı düşüşünün buna örnek olduğunu söyledi.

Soru cevap kısmında Akparti Hükümetine yapılacak saldırılara karşı dikkatli olunması gerektiğini, Türkiye'yi zor günler beklediğini ve özellikle Mısır' da ki askeri darbenin diğer ayağının Türkiye olduğunu ifade eden Yiğit BULUT; bu zor eşik atlatıldığında ikinci on yılında Türkiye'nin dünya devi olacağını belirtti.