loading.gif
mobile-banner-bg

İstanbul’un fethi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde coşkuyla kutlandı

...
29 Mayıs 2022 - Pazar

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen fetih şölenine, Esenlerden 569 araçla gönülleri fetetmek cumhurbaşkanımız ıle buluşmak için AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun öncülüğünde yola çıkıldı.

Fetih şöleni için Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde, üzerinde "İstanbul'un Fethi'nin 569. Yıldönümü Kutlamaları" ve "Millet Bahçesi ilk fidan dikim töreni" kutlamaları yazan dev platformlar kuruldu.

Kutlamalara katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından gelen çok sayıda vatandaş, oluşturulan kontrol noktalarından geçerek alanı doldurdu.

Şölen alanının bir çok noktasına büyük Türk bayrakları ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Mehteran konseriyle başlayan ve Türk Yıldızları gösterisiyle devam eden organizasyonda Yücel Arzen de bir konser verdi. Konserde vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla seslendirilen türkülere ve ezgilere eşlik etti.

Kutlamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, kendilerine eşlik eden çocuklarla birlikte ilk fidanı dikti.

Program sonunda İstanbul'u yeniden yeşille buluşturmanın büyük bir adım olduğunun altını çizen İlçe Başkanımız Av. Umut Özkan, "Tüm İstanbullular adına bu mega projeyi hayata geçiren Cumhurbaşkanımıza ve ayrıca Fetih coşkumuza, ilk fidan heyecanımıza ortak olan tüm Esenler halkımıza, İstanbullulara teşekkür ederiz.'' dedi...

 Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu,5 milyon İstanbulluya yürüme mesafesinde hayata geçirilen Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'nin İstanbul'a nefes aldıracağını söyledi. Göksu, "burada mevzu gerçekten ağaç. Muhalefetin ne kadar samimiyetsiz olduğunu bu projeye verdikleri tepkiden görüyoruz" dedi.