loading.gif
mobile-banner-bg

6. OLAĞAN İLÇE KONGREMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK

...
14 Nisan 2018 - Cumartesi

BAŞBAKANIMIZ SN. BİNALİ YILDIRIM'IN KATILIMLARIYLA . OLAĞAN KONGREMİZİ BÜYÜK BİR COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRDİK

Esenler AK Parti teşkilatımızın 6. Olağan Kongresi Hakkı Başar Kapalı Spor Salonunda birlerce teşkilat mensubu ve halkımızın katılımlarıyla coşkulu bir ortamda gerçekleşti.

Hakkı Başar Spor Salonu’nda gerçekleşen 6. Olağan İlçe Kongremizde Av. Umut ÖZKAN tek aday olarak girdiği seçimde oyların tamamını alarak yeni başkan oldu.

Kongremize Başbakanımız Binali Yıldırım’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Genel Başkan Yardımcılarımız; Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş,  Mehmet Mehdi Eker, Ravza Kavakçı Kan ve Erol Kaya, Grup Başkanvekilimiz Mehmet Muş, İstanbul Milletvekillerimiz, İl Başkanımız Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal, Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu, teşkilat mensuplarımız ve vatandaşlarımız katıldı.

Başbakanımız Binali Yıldırım “Geçtiğimiz günlerde Suriye’de alçak rejim kimyasal silahlarla çocukları, masum insanları katletti. Birdenbire dünyanın vicdanı olarak kendilerini gören ülkeler seslerini yükselttiler. Peki 7 yıldır Suriye’de insanlar katlediliyor, vahşet devam ediyor, sadece kimyasal silah kullanıldığı zaman mı insanlığınız aklınıza geliyor? Bugüne kadar neredeydiniz?”

 “AK Parti, insanı yaşatarak, devleti yücelten bir anlayışın temsilcisidir. Şöyle dönelim, geriye bir bakalım. Neler yaşadık, nereden nereye geldik? Türkiye’yi yoklukların değil, mahrumiyetin değil, bereketin adresi haline getirdik. Ülkemizi, yasakların değil, özgürlüklerin, demokrasinin, kardeşliğin, barışın coğrafyasına dönüştürdük. Dönüp baktığımızda 16 yıl boyunca güvenin ve istikrarın sembolü olduk” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak‘ta Esenler’e spor salonlarının yetmediğini belirterek, yeni bir gençlik merkezi ve spor salonu için çalışma yaptıklarının müjdesini verdi.

Esenler’in her zaman seçimlerde destan yazan ve sandıkları patlatan bir teşkilat olduğunu vurgulayan Bakanımız, “İnanıyorum ki, 2019 kasım genel seçimlerinde Esenler İstanbul’da en yüksek oyu almaya devam edecek. Esenler buna hazır mı? Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Esenler bizden yanadır, İstanbul bizden yanadır, Türkiye bizden yanadır, Allah bizden yanadır. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, yeni teşkilatımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

Grup Başkan Vekilimiz Mehmet Muş‘ta Esenler’in her seçimde İstanbul genelinde AK Parti’ye en yüksek desteği sağlayan ilçelerin başında geldiğini dile getirdi.

 Bu anlamda Esenler’e karşı büyük bir borçları ve sorumlulukları olduğunu belirten Muş, şöyle konuştu: “Yaklaşan seçimlerde de Esenler, bir siyasi partinin İstanbul’da alabileceği en yüksek desteği Adalet ve Kalkınma Partisi’ne sağlayacağından en küçük bir şüphemiz olmamaktadır. Bu anlamda hem ilçe teşkilatımız hem belediyemiz hem de milletvekillerimiz gereken saha çalışmalarını olabildiğinden çok daha fazla yapacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle şimdiye kadar görev yapmış olan ilçe teşkilatımızdan ilçe başkanımıza emeklerinden ve gayretlerinden dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek olan yönetime ve ilçe başkanımıza üstün başarılar diliyorum.”

Genel Başkan Yardımcımiz Mustafa Ataş ise bugüne kadar teşkilatların her kademesinde görev yapan, emek veren, alın teri döken, ana kademe, kadın ve gençlik kollarına teşekkürlerini iletti. Görevi devralan ilçe başkanına ve yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyen Ataş, şöyle devam etti:  “Esenler İlçe Teşkilatımız, İstanbul’da Sultanbeyli’den sonra yüzde 66’ın üzerinde oy almak suretiyle şampiyon ilçelerimizden bir tanesidir. Bu anlamda tüm teşkilat mensuplarımız tebrik ediyorum. Burada hiç şüphesiz belediye başkanımızın, kadın ve gençlik kollarımızın ana kademesi, mahalle ve sandık güvenliklerimizin nasıl bir gayret içerisinde çalıştıklarına bizzat şahit olduğumu ifade etmek isterim. Burada son seçimlerde sandık esaslı çalışmayı en iyi icra eden teşkilatlarımızdan bir tanesidir Esenler teşkilatı. İnanıyorum ki, 2019’da yapılacak olan gerek yerel seçimlerde gerekse Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Esenler teşkilatımız yeni tarih yazma süreciyle İstanbul’da şampiyon ilçelerin başında yer alacaktır. Esenler şampiyon olmaya hazır mı? Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Genel Başkan Yardımcımız Hayati Yazıcı da AK Parti’nin çok özlü, renkli ve dinamik bir hikayesi olduğunu belirtti. Bu kongre vesilesiyle AK Parti’nin kuruluş sürecinin, hikayesinin ve yürüyüşünün hiç unutulmaması gerektiğine işaret eden Yazıcı, “AK Parti’nin icraatlarının merkezinde insan, siyasetinin merkezinde hizmet vardır. İşte bu millete hizmet yoluna kutlu yürüyüş diyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Mevlüt Uysal da kongrelerin her zaman yeni bir başlangıç ve heyecan olduğunu söyledi. Uysal, bu kongrenin ilçeye, İstanbul’a, ülkeye, hayırlı olmasını diledi. Esenler’in inşallah en yüksek hizmeti alacağını ifade eden Uysal, şöyle konuştu: “2019’da Esenler’den öyle bir netice duyulsun ki, bu gençlerle bütün Türkiye gurur duysun. İstanbul’da çalmadık kapı, ziyaret etmedik hiçbir kapı bırakmadık. Herkese hizmet götürdük. 2019’da da Türkiye’de inşallah yeni bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde de İstanbul’da özellikle Esenler’de en yüksek oyla inşallah, yeni başlangıcı başlatmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

İstanbul İl Başkanımız Bayram Şenocak ise Esenler’in tarihi bir gün yaşadığına işaret ederek, bugüne kadar teşkilatta görev yapanlara teşekkür etti. Göreve başlayacak ilçe başkanın ve tüm teşkilatın Esenleri daha ileriye taşıyacağını belirten Şenocak, Esenler’in 2019’daki seçimlerde oyunu yüzde 80’lere çıkaracağını söyledi.

Kongremizde İlçe Başkanımız seçilen Umut Özkan delegelere ve salonda bulunan misafirlere teşekkür konuşması yaparak, “listeye giren veya giremeyen arkadaşlarla hiç bir farkımız yok, hep beraber mücadeleye devam edeceğiz, Başbakanımızın kongreye katılacağını akşam öğrendik buna rağmen bu kadar kısa sürede büyük bir gayretle çalışan teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmasının ardından Özkan, yeni ve eski yönetim kurulu üyelerini sahneye davet ederek bir hatıra fotoğrafı çektirdiler.